Wednesday 31 December 2014

Sedap Tapi itulah Naya Wehh!

Haisshh! asyik citer pasal makan je ko ni, right now dah tahun 2015 la cik akak oiii, kata ada Azam baru. Ohhh ye selamat tahun baru kepada semua.

Hari ini aku sakit perut dok ulang pi beyak tau hahah, mungkin penangan sambal tumis aku yang kaw tu yaampun makan tak ingat betul la ko ni.

Last masakkan aku untuk tahun 2014 adalah sambal tumis ikan bilis bersama petai dan tempoyak amboiii bukan main panjang menu ko ahahhakkks.


Sedap betul sambal ni, memang johan diantara sambal-sambal yang pernah aku masak. Tapi itulah petai plus pedas ni memang alamatnya ko akan pergi ke bank je la. Hhaahah oklah pergi bank di tahun baru kan ahahahakkk. 

Ikan Bilis
Petai 
Cili Kering
Bawang Besar
Bawang putih
Asam Keping
Garam 
Perasa
Tempoyak 2 sudu
Bawang besar - hiris 

Simple tapi sedap tahap ohhhsemm weehh! tak caya cuba la masak untuk menu tahun baru hangpa. Makan dengan nasi putih letak kicap je dah rasa Alhamdulillah dengan rezeki Allah tergambar akan kesedapan menu ni.

Tumis bahan blend lada kering, bawang besar dan bawang putih, masukkan ikan bilis bersama petai
Masukkan asam keping dan hirisan bawang serta tempoyak
Letak garam dan perasa siap menu gempak yang ohhsemm

No comments:

Post a Comment