Alhamdulillah selesai makan karipap hasil air tangan aku, sedap ranggup cukup rasa cukup semua lah hahahha angkat kayu hempok kepala sendiri ahakkkss.
Aku ada beli ubi keledek 2 ketul minggu lepas, Punyalah lupa pasal ubi tu buka almari dapur baru perasan ohhhh! aku ada beli ubi ingat nak buat karipap.
Petang tadi aku buatlah inti karipap ubi campur daging cincang, senang sangat nak buat inti dia pejam mata je hahahhah pengsan wehhh kalau orang maki aku ni pasal angkat bakul kain baju sidai sendiri ahahakkk hihihikkk.
Nanti aku rajin aku kongsi resepi. Aku tak ikut sukatan pun semua pakai ikut naluri sangat. Try n Error omputeh cakap. Kalau ikut aku buatlahh nak oiiii janji sedap tekak ko, laki ko anak-anak ko ok dah tu ahahha hikkhikkkss.
Penat bukan main nak dapatkan 15 biji karipap blossom aku ni wehhh. Ahhh tapi berbaloi bila aku santap dengan rakus sambil pejam celik pejam celikkk pastu aku cakap dalam hati ermmm sedapnya lahaiiii hahhaha.
Aku simpan sikit untuk esok, letak dalam peti ais. Kira macam karipap frozen la kan.
Ada cara nak simpan karipap ni sebab nanti if melekat susah masa nak mengoreng. Aku simpan dalam tuppawer pastu lapik dengan plastik. Pastu karipap tu gap/jarak sikit ok.
Aku simpan sikit untuk esok, letak dalam peti ais. Kira macam karipap frozen la kan.
Ada cara nak simpan karipap ni sebab nanti if melekat susah masa nak mengoreng. Aku simpan dalam tuppawer pastu lapik dengan plastik. Pastu karipap tu gap/jarak sikit ok.
No comments:
Post a Comment